Binnendeuren en Branddeuren voor projecten

Een deur is niet zomaar een deur... Er zijn branddeuren en stijldeuren, draaideuren en zwaaideuren. Maar welke u ook kiest, een deur moet degelijk gemaakt en functioneel zijn. Het is nu eenmaal een van de meest intensief gebruikte onderdelen van uw interieur.

Onze schrijnwerkerij in Olen en Aarschot biedt u een uitgebreid aanbod aan deuren. U kunt bovendien altijd rekenen op korte leveringstermijnen. En met een onderhoudscontract bent u ook zeker dat uw deuren op elk moment perfect blijven functioneren. Coraco richt zich op B2B schrijnwerkerij, ook verzorgen wij de totaalprojecten voor particulieren.

Binnendeur klassiek

Klassieke binnendeuren, of draaideuren in vaktaal, worden meestal opgehangen met scharnieren die slechts in 1 richting kunnen opendraaien. Ze zijn voorzien van een aanslaglat in het kozijn.

Klapdeuren

Klapdeuren of zwaaideuren kunnen van beide kanten worden geopend. Ze kunnen bijgevolg naar beide zijden 90° draaien met behulp van speciale scharnieren voor klapdeuren, een vloerveer in de deur of een bovendorpelveer. Dit type deuren wordt vaak gebruikt in ziekenhuizen, horecazaken en industriële opslaghallen tussen 2 compartimenten (brandcompartimentering). Ze kunnen worden afgewerkt als schilderdeuren (standaard deurbladen), met HPL bekleding, fineer of een massief deurblad.

Schuifdeuren

Schuifdeuren zijn in. Onze schrijnwerkerij biedt u de keuze uit twee varianten:

Voor de wand schuivend

In deze standaard opstelling wordt er een geleider tegen het plafond geboord, waarvoor een koof (meestal in MDF) gemonteerd wordt. Die wordt mee geschilderd in de kleur van de muren of het plafond.

In de wand schuivend

Om ruimte te besparen wordt er steeds vaker gekozen voor een systeem dat in open toestand volledig verborgen zit in de wand. Dat kan alleen bij een inbouwkader en voorzetmuur.

Branddeuren RF of REI

Brandcompartimentering kan gerealiseerd worden door het plaatsen van geattesteerde branddeuren. We bieden u de keuze uit brandwerende deuren met glas of hout (fineer) in de volgende categorieën: RF 30 – draaideur, RF 60 – draaideur, RF 60 – zwaaideur en RF 60 – schuifdeuren.

Coraco is een erkend plaatser (ISIB) en Bosec gecertificeerd. We staan ook in voor het nazicht van de branddeuren.

Veiligheidsdeuren

Afhankelijk van de gewenste inbraakwerendheid bieden we verschillende types van veiligheidsdeuren aan, al dan niet gecombineerd met brandwerende eigenschappen.

Akoestische deuren

Door een specifieke opbouw van het deurblad kunnen we akoestische deuren leveren met een akoestische waarde tot 41 dB. Dat is ruim voldoende voor residentiële toepassingen.

Afwerking van deurbladen

Geen enkel project is hetzelfde. Daarom krijgt u bij ons de keuze uit alle mogelijke afwerkingen. Een schilderdeur met standaard deurblad of een HPL deur? Een deurblad in fineer of massief hout? U kiest. In onze schrijnwerkerij maken we bovendien verschillende soorten deuromlijstingen: in MDF, multiplex of massieve blokkaders, in een houtsoort naar keuze. Snelle levertijden zijn altijd inbegrepen.

Alle deuren, zowel de standaard deurbladen als de speciale deuren, worden in onze eigen schrijnwerkerij gemaakt. Onze plaatsers verzorgen de installatie en, bij een onderhoudscontract, ook het nazicht. Informeer bij onze adviseurs welke oplossing het best past in uw project.