Houten ramen herstellen voor projecten

Weersinvloeden tasten houten ramen na verloop van tijd onvermijdelijk aan. Daar kan zelfs de beste bescherming niks tegen doen. Renovatie van de oude ramen is dan aan de orde en daarvoor vindt u in onze schrijnwerkerij een ervaren partij.
 
Houten ramen herstellen naar bestaand model of het in situ renoveren van de kozijnen is een van dé specialiteiten van onze schrijnwerkerij. Halfronde makelaars, kleinhouten of monumentaal glas. We kunnen elk ontwerp aan. Coraco richt zich op B2B schrijnwerkerij, ook verzorgen wij de totaalprojecten voor particulieren.

Werkwijze voor renovatie oude ramen

Oude houten ramen renoveren begint na een grondige analyse. Moeten we slechts onderdelen vervangen of dringt een totaalrenovatie zich op? We brengen alles nauwgezet in kaart en maken op voorhand detailtekeningen per raam. Pas na goedkeuring van de bouwheer en/of de dienst monumentenzorg of erfgoed gaan we over tot de (re)productie van de ramen.

Voor de houtsoort kiezen we vaak eik, maar ook afzelia of andere tropische hardhoutsoorten zijn mogelijk. De ramen worden in onze eigen lakkerij gevernist of gelakt. Zo zijn ze vanaf dag 1 opnieuw beschermd, ook op de niet-zichtbare plaatsen!

U wil nieuwe espagnoletsluitingen of herstel in situ? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht.

Meer weten?

Contacteer ons voor advies of een offerte